Szynka gajowego

Produkt wędzony, parzony. Doskonała szynka charakteryzująca się wyczuwalną nutą jałowca i liścia laurowego.

Szynka gajowego to wędzonka dla wielbicieli naturalnych smaków z wyraźną nutą przypraw. Wytwarzamy ją wykorzystując do tego najlepsze kawałki mięsa, aby gotowy produkt wprost rozpływał się w ustach. Szynkę gajowego przyprawiamy przede wszystkim jałowcem i liściem laurowym. To tym przyprawom zawdzięcza ona swój wyjątkowy smak i aromat. Przypadnie do gustu przede wszystkim osobom, które cenią sobie dość wyraziste smaki.

Szynka gajowego to doskonały dodatek do kanapek. Idealnie komponuje się z rzemieślniczym chlebem i świeżym, wiejskim masełkiem. Ze względu na jej oryginalny posmak polecamy ją na wszelkiego rodzaju imprezy rodzinne czy święta. Będzie ciekawą alternatywą dla klasycznych wędzonek. Z pewnością wielu gości zasmakuje w niej od pierwszego kęsa.

 

WAGA PRODUKTU
2.5 - 4.5 kg

TERMIN PRZYDATNOŚCI
14/21 dni (luz/vac)

 

Unikalne cechy szynki gajowego z naszej masarni

Szynka gajowego z masarni Staropolska Strzecha wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem i aromatem, które są efektem starannie dobranych przypraw oraz tradycyjnego procesu wędzenia. Jej delikatna struktura i soczystość sprawiają, że jest to produkt ceniony przez koneserów wędlin. Wędzenie odbywa się w specjalnie przygotowanych komorach, co nadaje szynce charakterystyczny, głęboki smak.

Proces produkcji szynki gajowego rozpoczyna się od wyboru najwyższej jakości mięsa pochodzącego od lokalnych dostawców. Następnie jest ono starannie marynowane w mieszance naturalnych przypraw, co pozwala na wydobycie pełni smaku. Kolejnym etapem jest tradycyjne wędzenie, które odbywa się w dymie z drewna bukowego, nadając szynce wyjątkowy aromat. Cały proces kończy się dojrzewaniem, co gwarantuje doskonałą konsystencję i smak. Każdy etap produkcji jest dokładnie kontrolowany.